Daneels logo

Over DMG

Van creatie tot productie

Daneels Media Group is sterk in drukwerk en multichannelcommunicatie. DMG wil zijn klanten en partners volledig ontzorgen en beschikt daarvoor over een aantal gespecialiseerde entiteiten. Samen bieden ze u alles wat u nodig hebt voor een succesvolle communicatie.

Offset drukkerij

De offset drukkerij biedt grote productiecapaciteit aan met de kortst mogelijke lead time als resultaat. We kunnen grote oplages en orders verwerken binnen de kortste tijd. Juist omdat we investeren in de nieuwste en meest performante productiemethodes, kunnen we ook ecologisch produceren.

Naast een specialisatie in folders, brochures en catalogi, drukken we ook boeken, verpakkingen en Pocket Media.

DMG Logistics zorgt voor de wereldwijde verdeling en warehousing. Kortom: Daneels Media Group draagt zorg voor het hele proces, van concept en creatie tot productie en logistiek.

Brandle is het in-house communicatiebureau van DMG. U kunt er terecht voor creatie, strategie en productie, van grafische huisstijl tot digitale marketing. Voor drukwerk in kleine oplages is er DMG Digital, gespecialiseerd in digitaal drukwerk. Z‑Card is de entiteit voor onze unieke pocketcommunicatie.

DMG Digital

Waar DMG drukt in offset en daarvoor de nieuwste druktechnologie toepast, produceert DMG Digital uitsluitend digitaal drukwerk. Die technologie is bijzonder geschikt voor kleinere oplages. DMG Digital beschikt daarvoor over een uitgebreid machinepark voor drukken én afwerken.

Anders dan bij offset, waarbij de inkt via roterende cylinders op het papier wordt ‘overgezet’, gebruiken digitale drukpersen een technologie die meer aanleunt bij die van printers voor grote formaten. Zo kunnen ook kleine tot zeer kleine oplages met veel zorg worden gedrukt en afgewerkt.

DMG Digital is perfect uitgerust voor printing en publishing on demand. Welgeteld één exemplaar van een boek, loepzuiver gedrukt en afgewerkt? Bij DMG Digital kan het. Ook voor gepersonaliseerd drukwerk en database publishing is DMG Digital een ideale partner.

Een Rijke geschiedenis

In 1906 begon Josephus Daneels in Beerse met een papierhandel en een drukkerij voor gelegenheidsdrukwerk. In 1946 nam zijn zoon Jan het roer over, bijgestaan door zijn zussen. Drie jaar later ging de familie van start met een lokaal reclameblad, de eerste stap naar commercieel drukwerk.

Na 1960 nam Jef Daneels het bedrijf over. Hij investeerde fors in grotere en snellere drukpersen. Nieuwe, grote klanten brachten een spectaculaire groei met zich mee.

Vanaf 1990 kwam de huidige generatie van de familie aan het roer. Het bedrijf zette sterk in op export, groeide uit tot één van de grootste grafische bedrijven van België en werd marktleider in vellenoffset.

In het nieuwe millennium transformeerde Drukkerij Daneels tot Daneels Media Group. Via enkele gerichte overnames, waaronder Brandle, EVM en Z‑card, werd DMG een full-servicebedrijf dat zorgdraagt voor het hele traject, van concept en creatie tot productie en logistiek.

Duurzaam en vernieuwend

Samen met onze klanten werken wij graag aan een schone toekomst. Voor Daneels Media Group is permanent innoveren een tweede natuur. Het bedrijf is dan ook een voortrekker in de sector, niet alleen in technologie en kwaliteit, maar ook als het gaat om duurzaamheid.

Altijd de schoonste technologie

DMG investeert permanent in de schoonste technologieën die vandaag beschikbaar zijn. Binnen het bedrijf legt een team zich toe op het continu verbeteren van onze ecologische prestaties en het implementeren van duurzaamheid in alles wat wij doen.

Duurzaam geproduceerd of gerecycleerd papier

We drukken op duurzaam geproduceerd papier met FSC®- of PEFC-certificering en op gerecycleerd papier. Alle producten met een keurmerk worden volgens een strikte reglementering geproduceerd.

We gebruiken 100% bio-inkten

Al onze standaard inkten zijn gebaseerd op plantaardige olie en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Hetzelfde geldt voor onze dispersielakken op waterbasis.

We drukken CO2-neutraal

Daneels Media Group drukt CO2-neutraal. Met zo’n 23.000 m2 zonnepanelen produceren we maar liefst 2.000.000 kWh groene energie per jaar.

Afval wordt 100% gerecyleerd

Alle milieugerelateerde aspecten van onze productie worden streng gecontroleerd en alle afvalstoffen worden volledig gerecycleerd. Daneels Media Group is dan ook ISO 14001-gecertifieerd.

Verantwoord ondernemen

DMG onderschrijft, met een eigen MVO-charter, zijn engagement op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit charter omvat aspecten als bedrijfsethiek, veiligheid, gezondheid, thuiswerk en duurzaamheid.

Contacteer ons