Daneels logo

Logistics

Transport en distributie

Over transport en distributie moet nagedacht worden vóór de opdrachtgever de bestelling plaatst. Waarom? Omdat we zo duurzamer kunnen ondernemen als we samen nadenken over hoe het drukwerk verpakt kan worden en op welke manier we het kunnen verzenden. Daneels Media Group anticipeert op elk transport of elke distributie van commerciële drukwerkproducties. Waar, wanneer en hoe drukwerk zoals een folder, catalogus of brochure geleverd moet worden, is bepalend voor de verpakking van de producten. De verpakking is dan weer bepalend voor het transport. De anticipatie op logistieke delen van het transport bevordert de distributie.

Duurzame logistiek moet op voorhand besproken worden zodat alle delen van het proces perfect en klimaatvriendelijk op elkaar aansluiten. Samen met de opdrachtgever bepalen we op voorhand hoe de verpakking er moet uitzien, welke afmetingen er nodig zijn en hoe we het transport regelen voor het distribueren van het drukwerk.

Transport en planning

Bij transport hoort planning. Dát is het toverwoord. Zo worden kostbare middelen en tijd in de laatste fase van het proces bespaard. Het totaalproces van ontwerp tot transport wordt zo uitgedacht en bedacht om kosten te besparen. Een mooi resultaat hiervan is dat er automatisch nagedacht wordt over een minimale belasting voor het milieu.

De Daneels Media Group beschikt over een ruim bemeten magazijn met een totale oppervlakte van 20.000 m2.

We hebben een grote capaciteit aan opslagruimte voor het opslaan van allerlei soorten drukwerk. Ook de order picking en het kitten van drukwerk gebeurt in die opslagruimte. Gespecialiseerde software helpt ons om stockbeheer in goede banen te leiden. Zo kunnen wij de logistiek van alle soorten commercieel drukwerk efficiënt organiseren en rapporteren.

We plannen dus op voorhand het transport en de distributie van al uw drukwerk. Op die manier kunnen we dus duurzaam blijven ondernemen.

Daneels Media Group transporteert dagelijks over heel Europa

DMG verzorgt drukwerkproducties voor nationale en internationale bedrijven. Veelal worden deze producties in meerdere taalversies gedrukt waardoor ze ook naar meerdere bestemmingen gedistribueerd dienen te worden.

Wij bieden onze opdrachtgevers graag onze expertise en ervaring ten aanzien van logistiek, distributie en transport. Allerlei soorten transport zoals expres-zendingen, pakketbezorging alsook palletzendingen kunnen we verzenden via de weg, zee, spoor of lucht.

De meeste drukwerkproducties vertrekken direct na afwerking en verpakking naar hun bestemming(en). Time to market is immers een belangrijk item. DMG werkt met een uitgekiend netwerk van nationale en internationale transportpartners waarbij onze opdrachtgevers kunnen kiezen voor overnight shipping of voor groupage. Bij dat laatste kunnen meerdere kleinere ladingen in een container geplaatst worden om zo als één lading te verzenden. Dit werkt kostenefficiënter. Alles qua transport wordt overlegd met de opdrachtgever.

Transport over de ganse linie

We denken mee met de opdrachtgever over alle facetten van het transport.

Heeft een opdrachtgever een levering on-demand nodig? We regelen het van A tot Z. Zijn er vragen over bepaalde douanedocumenten? We informeren over de mogelijkheden. Misschien zijn er bepaalde reglementeringen van toepassing voor het verzenden naar een bepaald land of stad. Wij begeleiden elke opdrachtgever hierin.

Van ontwerp tot transport

Daneels Media Group analyseert dus op voorhand alle facetten van het totaalproces. Voor het drukwerk in productie gaat, zit het team samen om de meest duurzame oplossing te zoeken voor transport. We denken na over de soort verpakking, de afmetingen ervan en hoe we het drukwerk binnen een bepaalde termijn naar de eindbestemming kunnen verzenden.

We onderzoeken de huidige situatie en we schatten in hoe de verwachte evolutie zal zijn. Zo kunnen wij perfect anticiperen op vragen van de opdrachtgever. Dat laat ons ook toe om al onze transporten op de meest duurzame manier te organiseren.


Fulfillment

Indien er sprake is van fulfillment waardoor het drukwerk eerst verzendklaar moet worden gemaakt, verzorgt DMG dit zelf. Daarbij kunnen we ook samenwerken met een aantal gespecialiseerde partners. Samen maken we zo onze missie waar om zo duurzaam mogelijk te produceren en te transporteren.

Contacteer ons