Daneels logo

print

Magazine en tijdschrift

Magazines en tijdschriften waren nog nooit zo actueel. In deze digitale wereld waarin je constant wordt overladen met informatie, biedt een magazine een rustpunt. Een welverdiende pauze, een leesmoment in de avond, magazines en tijdschriften geven je dat. De tijd staat heel even stil.

Een tijdschrift of magazine is tastbaar, het is niet vluchtig noch digitaal. Je kan het opnieuw vastnemen en lezen of het valt wekelijks bij je op de vloer zodat je dat rustpunt kunt nemen. Of het nu gaat over een informatieve gids of een verre vakantie, een nieuw interieur of misschien wel de nieuwste automerken, een mooi tijdschrift is altijd welkom om even dat genietmomentje te nemen.

Magazines en tijdschriften als verzamelobject

Niet alle magazines slagen erin om de aandacht te grijpen en ook vast te houden.

Het team bij Daneels Media Group kijkt bij het ontwerp naar het juiste formaat dat standaard of juist uniek kan zijn. Afhankelijk van de inhoud passen we dus het formaat van het tijdschrift of magazine aan. Daar hoort een uitgebalanceerd ontwerp en een unieke bladspiegel bij. Dat maakt het geheel speels en spontaan of juist zakelijk en instructief. Voeg daarbij nog professionele illustraties bij en het ontwerp is compleet.

DMG is de partner bij uitstek voor de productie voor kwalitatief hoogwaardige magazines gedrukt op professioneel papier met bijzondere verdelingen.

Deadline van een tijdschrift of magazine

Een tijdschrift of magazine is herkenbaar aan de cover, de unieke stijl, de hoogwaardige drukkwaliteit en de mooie illustraties.  Het is een wederkerend medium.  Daar bedoelen we mee dat een magazine vaak meer dan één keer gelezen wordt en er periodiek nieuwe magazines gemaakt en gedrukt worden. Dat vraagt dus om een speciale discipline.

Er is altijd een deadline bij het drukken van magazines. De timing ligt vast en is onlosmakelijk verbonden met de datum dat het verschijnt.  Daarom is de productieplanning erg belangrijk zowel voor de opdrachtgever als voor ons.  We moeten tijdig papier voorzien en de productie nauwkeurig plannen.  Ook het transport en de distributie wordt op voorhand besproken en gepland zodat het verzenden van de magazines vlot kan verlopen.

Bij DMG geldt altijd een strakke en duidelijke planning voor alle drukwerkproducties.  Zo is alles duidelijk voor beide partijen. Daarom dat we bij DMG zoveel belang hechten aan planning vooraf met elke opdrachtgever.  Zo verloopt het gehele proces zoals het hoort.

Een duurzaam magazine of tijdschrift

De Daneels Media Group investeert in het actief duurzaam ondernemen. Dat geldt natuurlijk ook bij de productie van een magazine. Het kwalitatief hoogwaardig papier die wij gebruiken voor het drukken van bijvoorbeeld een tijdschrift is FSC® of PEFC gecertificeerd. Ook de inkt die gebruikt wordt bij de productie is biologisch afbreekbaar. Zelfs alle papiersnippers uit de afwerking worden automatisch naar een recycling container gezogen. Het komt er dus op neer dat alle milieu-gerelateerde aspecten van het productieproces streng gecontroleerd worden.

Ook bij het transport of bij de distributie wordt rekening gehouden met het milieu. We verpakken de magazines en tijdschriften bij voorkeur in afbreekbare folie. Veel magazines worden individueel verpakt bij verzending. Daarom is het van belang dat die folie afbreekbaar is, want zo wordt het milieu zo weinig mogelijk belast. Wij geloven in de mogelijkheden van duurzaam ondernemen.

Van het ontwerp tot op uw salontafel, DMG kan het productieproces van magazines en tijdschriften volledig voorzien onder één dak. Dat is juist de kracht van de Daneels Media Group.

Wilt u weten wat we voor uw magazine of tijdschrift kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Ons team van specialisten staat voor u klaar!

Recente projecten

Le magazine

Porsche Timeless

Contacteer ons