Daneels logo

Duurzaamheid

Werken aan een groene toekomst

Papier en Inkt

Duurzaam geproduceerd of gerecycleerd

Samen met onze klanten werken wij graag aan een schone toekomst. Dat doen we onder meer door te drukken op duurzaam geproduceerd papier met FSC®- of PEFC-certificering en op gerecycleerd papier. Alle producten met een keurmerk worden volgens een strikte reglementering geproduceerd.

100% bio-inkten

Al onze standaard inkten zijn gebaseerd op plantaardige olie en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Hetzelfde geldt voor onze dispersielakken op waterbasis.

Energie

CO2-neutraal

Daneels Media Group drukt CO2-neutraal. Met zo’n 23.000 m2 zonnepanelen zorgen we ervoor dat de ecologische voetafdruk van uw drukwerk zo klein mogelijk blijft. Wilt u graag weten hoeveel ton CO2 u daardoor bespaart?

100% duurzaam

De positieve impact op het milieu van CO2-neutraal drukken is groot. Maar daarbij blijft het niet. DMG werkt ook samen met Nature Office en Climate Partners om onze productie 100% duurzaam te maken.

Duurzaam wagenpark

DMG gaat resoluut voor de duurzaamste bedrijfsvoertuigen. Vanaf 2023 streven we naar ons wagenpark hybride of 100% elektrisch.

Logistiek

%

in huis

Om onze ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen, investeren we permanent in processen waarmee we 99% van onze productie van A tot Z onder één dak kunnen afwerken. Zo vermijden we maximaal het transport van drukwerk tussen DMG en externe afwerkingsbedrijven.


%

export

Grote ondernemingen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn onze belangrijkste afnemers. Het merendeel van onze productie is dan ook bestemd voor export. Door onze centrale ligging en een uitgekiend logistiek systeem kunnen we het drukwerk van internationale klanten efficiënt over heel Europa verzenden.

Afvalmanagement

100% gerecyleerd

Alle milieugerelateerde aspecten van onze productie worden streng gecontroleerd en alle afvalstoffen worden volledig gerecycleerd. Daneels Media Group is dan ook ISO 14001-gecertifieerd.


Betrokkenheid

Verantwoord ondernemen

DMG onderschrijft, met een eigen MVO-charter, zijn engagement op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit charter omvat aspecten als bedrijfsethiek, veiligheid, gezondheid, thuiswerk en duurzaamheid.

Smart solutions for a green future.